Policecars.hu galéria


Home Register Login
Album list Last uploads Last comments Most viewed Top rated My Favorites Search
Home > Egyéb magyar kéklámpások - Other hungarian emergency vehicles > FKF Zrt.
Opel Vectra, Budapest, Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt., fotó: Norbee
Keywords: FKF magyar Magyarország

Opel Vectra, Budapest, Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt., fotó: Norbee


Comment 32 to 51 of 51
Page: 1 - 2 - 3

Norbee   [Jun 04, 2006 at 11:35 AM]
Csak a hülyeség kezd elharapózni. Szerintem (mint már fent is írtam) erre az oldalra olyan MEGKÜLÖNBÖZTETÕ JELZÉSEKET használó gépjármûveknek kell felkerülnie, amelyek JOGOSULTAK ezt használni. És ez lehet belföldi és akár külföldi is. Nem értem mi ezzel a probléma.
jana   [Jun 05, 2006 at 07:06 PM]
Én csak annyit fûznék hozzá, hogy ha tényleg arra kapták meg az engedélyt amit Dexter mond, akkor semmi gáz. Én is megadnám ilyen indokkal. Tényleg nagyon szigorúak az engedélyeztetések. Egyébként szerintem szebb a mini VAMA, mint a hosszú.
zsaru 30   [Jun 06, 2006 at 10:34 AM]
Szerintem egy ilyen Rt. tulajdonában vagy használatában lévõ kocsira nem kell megk.jelzés. Ennyi erõvel a kukás-kocsira is tehetnénk kéklámpát a sárga helyett. Nem tudok olyan baleseti vagy egyéb más bcs. helyszínt elképzelni, ahova egy ilyen kocsinak õrült tempóban kellene száguldoznia. Ha mégis, akkor majd felvezeti a rendõrségi gk. Ezek a fontoskodók pedig ne akarják átvenni a rendõrség szerepét, egy esetleges bcs. helyszínén minden szükséges anyagot megkapnak az eljárásra jogosult hatóságtól. Addig, amég a pl: rendõrségi balesethelyszínelõ nem végzi el a munkáját, maximum a járdáról nézhetik a történéseket. Ma egyébként a rendõrségen kívül mindenki könnyen be tudja szerezni a megk.jelzést és az engedélyt, csak a rendõrség bü. szolgálata nem!
pester   [Jun 06, 2006 at 12:39 PM]
zsaru 30: teljesen igazad van Exclamation Exclamation Exclamation
Norbee   [Jun 06, 2006 at 12:49 PM]
Szerintem meg nincs teljesen igazad. A kukás kocsit miért kell ebbe belekeverni? Mi az, hogy fontoskodók? Miért akarnák átvenni a rendõrség munkáját? Azért meg, hogy könnyen beszerezhetõ a mk. jelzés miért hibáztatod õket? Ez nem az õ hibája, hanem azé, aki a rendeletet meghozta és elfogadta.
Robi   [Jun 06, 2006 at 03:16 PM]
Zsaru 30: én is egyetértek Veled! Amíg a balesethelyszínelõ befejezi a munkáját (leghamarabb is min. 30-40 perc) addíg ennek az autónak kék nélkül is bõven marad ideje kiérni a helyszínre. Ahogyan írtad a helyszínelés alatt a "járdáról figyelhet", azért pedig kár rohanni.
Frinyó   [Jun 06, 2006 at 03:53 PM]
Ha hülyeséget írok sorry, de nem pont azért baleseti helyszínelõs ez az autó, mert a benne ülõ bír hasonló jogokkal, mint egy helyszínelõ rendõr és ezáltal ahova ez megy, oda rendõr nem megy?
Robi   [Jun 06, 2006 at 04:12 PM]
Az FKF Rt-t nem ismerem, a Volánnál ez úgy mûködik, hogy minden olyan balesetnél, ahol a Volán autóbusza érintett, mennek õk is, és felveszik a saját jegyzõkönyvüket, amely teljesen független a rendõrségi baleseti helyszínelõ által készített szemlejegyzõkönyvtõl, mintegy saját maguknak készítik a cégükön belüli esetleges fegyelmi stb. eljáráshoz.
Kérdésedre válaszolva aki a rendõrihez közel hasonló jogokkal bír, én csak a katonai baleseti helyszínelõrõl tudok.
Norbee   [Jun 06, 2006 at 04:45 PM]
Gondolom az FKF Rt-nél is azért van szükség baleseti helyszínelõre mint a Volánnál. Szóval mi itt a gond?
Frinyó   [Jun 06, 2006 at 05:25 PM]
Én se nagyon értem...
zsaru 30   [Jun 07, 2006 at 09:59 AM]
Maradjunk annyiban, hogy ma még kis hazánkban a balesetek (közúti, légi, vízi stb..) helyszínelése a rendõrség feladata és kötelessége. Bizonyos esetekben törvényben, utasításban leírtaknak megfelelõen a rendõrség felveszi a kapcsolatot az érintett és illetékes szakhatósággal (Lásd: Légibaleset) és közösen folytatják le a helyszíni szemlét. De, a " balhét" mindig a rendõrség viszi el, tehát a felelõsséget - balesethelyszínelést - nem ruházhatja át.
Norbee   [Jun 07, 2006 at 11:38 AM]
Oké. Akkor nem kell a BKV-nek, a MÁV-nak stb... sem baleseti helyszínelõ autó. Így logikus nem?
zsaru 30   [Jun 07, 2006 at 11:47 AM]
Nyugi Norbee, csak beszélgetünk és érvelünk. Szerintem zárjuk le ezt a témát, nyilvánvalóan a szakmabelieknek egyezik a véleményük. (rendõr,hõr,mentõ,tü.)
Norbee   [Jun 07, 2006 at 12:56 PM]
Én teljes mértékben nyugodt vagyok. Már én is megpróbáltam lezárni ezt a témát, de hát újra elõ lett szedve. Smile Részemrõl befejezhetjük.
Laya   [Jan 23, 2008 at 09:28 AM]
Azért van szükség baleseti helyszínelõre, mert így biztos hogy nem a FKF Rt. autója lesz a hibás a balesetben bármi is történjen. Egyik barátom szabályosan parkoló autójának nekiment a troli. Kijött a BKV helyszínelõ és megállapította, hogy õ volt a hibás. 2 év pereskedés után derült ki, hogy õ nem lehetett hibás.
Márton Balázs   [Jan 23, 2008 at 01:12 PM]
A troli nem FKF Exclamation
policecars   [Jan 23, 2008 at 01:23 PM]
Balázs, szerintem félreérted Laya hozzászólását. Ugyanakkor én azt nem értem, hogy a BKV helyszínelõ megállapítását hogyan fogadhatja el a biztosító vagy a bíróság, hiszen õk közvetlenül érintettek. Hasonló, bár persze nem ugyanolyan példa: rendõrautó balesetét sem helyszínelheti a "tulajdonos" kapitányság.
Márton Balázs   [Jan 23, 2008 at 11:48 PM]
Tényleg benéztem elnézést! Viszont ez engem is érdekelne, mert nyilván mint független szakértõt nem vehetik figyelembe, de akko mi értelme? Surprised
GYUFo   [Apr 16, 2008 at 11:41 PM]
Múlthéten elég sokat olvastam a BKV-ról, a sztárjk miatt. Asszem az Index írta meg, hogy volt olyan esett, nem volt jó a fék a buszon, kiküldték, összetört egy luxus autót. Természetesen az autóst hozták ki hibásnak, és a féket is az õ költségén csináltatták meg. Na, ezért kell saját helyszínelõ. Nem mellesleg az autó sofõrje perelt, és végül nyert is.
SzMiki   [Apr 17, 2008 at 01:41 AM]
Egyáltalán biztos az, hogy ez a kocsi csak FKFV-s autós balesetekhez vonul? Mi van, ha teszem azt valami nagyobb kár ér egy közterületen lévõ dolgot? Mittudomén kidönt egy kamion valami fontos csomópontba jelzõlámpát, stb... Nem értek hozzá, csak kérdezem.

Comment 32 to 51 of 51
Page: 1 - 2 - 3