Képeiteket a email címre várjuk. Az alábbiakban szeretnék pár hasznos dolgot leírni a képekkel, fotózással kapcsolatban:

 

Újdonság: Hogyan fotózzunk kéklámpást röviden

 

Legfontosabb: csak olyan fotót rakunk fel, melyet vagy a beküldő készített, vagy a beküldő jogosult a kép közlését engedélyezni, tehát internetről letöltött képeket köszönjük, nem kérünk.

 

Milyen képek kerülhetnek fel az oldalra ?

 

Tartalom szerint: elsősorban olyan fotók, melyeken az oldalon még nem szereplő típusú, külsejű, felhasználóra utaló felirattal ( azaz civil autók mobil megkülönböztető jelzéssel jellemzően esélytelenek), továbbá az adott országban megkülönböztető jelzésnek minősülő jelzésekkel ellátott és/vagy rendőrségi autók vannak. Tehát egy átlagos KAF-os rendőrségi Octavia nem valószínű, hogy felkerül, hiszen már rengeteg képünk van ilyenekről, persze lehetnek kivételek, például egy valamiért különleges beállítás, háttér, és így tovább. A már fentlevő autókat a galéria keresés menüpontjában aránylag jól be lehet határolni.

 

Kép minősége, beállítása alapján: Az oldal szabványa a 768*576 képméret, ettől nagy mértékben csak az archív fotók esetében van lehetőség eltérni. Akármilyen jól sikerült is egy 640*480-as fotó, és bármilyen ritkaság is van rajta, sajnos nincs lehetőség rá, hogy felkerüljön. Az ideális képméret 1600*1200-nál kezdődik, persze minél nagyobb a kép, annál jobb. A telefonnal készült fotók nagy többsége sajnos kiesik a gyenge képminőség miatt. A jármű lehetőleg a kép közepén helyezkedjen el - tehát az egész autó szerepeljen a képen -, oldalt érdemes 15-15% helyet hagyni mellette. Digitális zoomot használni teljesen felesleges, csak pixeles lesz tőle a kép, semmivel sem jobb az eredmény, mintha nélküle fotóznánk. Ha túl sok ember van a jármű körül, az szintén kizáró ok lehet, továbbá az is, ha például csak hátsó nézetből készült fotó az adott járműről, ha csak egy fotó készítésére van lehetőségünk, az lehetőség szerint legyen egy szemből-oldalról nézet.

 

Hogyan fotózzunk ?

 

A legfontosabb: semmilyen esetben se zavarjuk a járművek használóinak feladatellátását! Személy szerint a baleseti helyszíneknél történő fotózást sem tartom helyesnek. Ezenkivül pedig ha van rá lehetőség, mindig kérjünk engedélyt. Természetesen ha a fotózni kívánt jármű közterületen áll, és használóinak semmi nyoma a közelben, akkor nincs kitől engedélyt kérni, de egyébként nyugodtan menjünk oda a járműhöz, ha benne ülnek, vagy be a rendőrségre, orvosi ügyeletre, tűzoltóságra, stb., egy udvarias kérést ritkán utasítanak vissza, sőt gyakran előfordul, hogy beengednek a zárt udvarra fotózni, vagy tippeket kapunk, hol találhatunk még érdekes járműveket.

 

A weboldalt igyekszünk naponta frissíteni, ezért a kapott fotókat beosztjuk, így általában a képek néhány nappal a beküldés után kerülnek feltöltésre.